Brezhibno delovanje računalnika je odvisno tudi od vzdrževanja sistema in strojne opreme. Podobno kot avtomobil potrebuje tudi računalnik svojo nego. V ohišju se nabere prah, sistem pa je poln nepotrebnih datotek, katere upočasnjujejo delovanje.

 
 
 
Čiščenje prahu

Čiščenje prahu

Zaradi elektrostatike se v ohišju računalnika nabere precej prahu posledica česar je zmanjšan pretok zraka zaradi česar pride do pregrevanje komponent. Odvisno od okolja je potrebno redno čiščenje notranjosti računalnika. Storitve NE izvajamo na računalnikih plombiranih z garancijsko nalepko.

  • Temeljito očistimo notranjost ohišja z izpihovanjem
  • Preverimo delovanje ventilatorjev in ostalih komponent 
 Diagnostika delovanja računalnika

Preverimo zagon računalnika in njegovega delovanja. Pregledamo vsebino zabeleženih sistemskih dogodkov. V primeru večjih napak svetujemo o možnostih odprave posameznih težav.

Diagnostika računalnika
 WIndows updates

Namestitev sistemskih popravkov

Microsoft redno dopolnjuje in izpopolnjuje svoje sisteme, vendar je treba poskrbeti, da popravki pridejo do vašega računalnika. Pogoj za naložitev zadnjih popravkov je internetna povezava na lokaciji, kjer se izvaja tehnični pregled.

 Odstranitev virusov

Viruse poznamo, v glavnem so nadležni. In tako je tudi v računalništvu. Odkar je Internet masovno prevzel prebivalstvo Zemlje, so "spretneži" iz računalniškega sveta prišli na svoj račun. Včasih si opomorejo z ukradenimi miljoni, katere so si prenesli iz bančnih računov, drugič le lansirajo v splet kakšen mali "hec", ki vam recimo zbriše vse podatke z diska. Največkrat se napad virusov odraža v slabem delovanju oz. motnjah pri delovanju računalniških procesov. Namestili vam bomo protivirusno programsko opremo in preverili prisotnost virusov.

  • Preverimo prisotnost antivirusnega programa
  • Namestitev brezplačnega ali programa po vaši želji
  • Posodobitev baze poznanih virusov
  • Nastavitev delovanja programa
Antivirus
 WIndows updates

Optimiranje prostora na disku

Odstranimo nepotrebne programe in izbrišemo začasne datoteke, ki se naberejo med brskanjem po internetu. Defragmentiramo disk za hitrejši odziv računalnika in preverimo prisotnost morebitnih napak na disku. Preverimo proste kapacitete diskovja.

 Svetovanje

Preventivni pregled zaključimo z nasveti o morebitnih izboljšavah za vaše okolje v kolikor je to potrebno.

Svetovanje
 

UK betting sites, view full information Best UK betting sites bookamkers